Lediga jobb som Skolkurator i Flen

Se lediga jobb som Skolkurator i Flen. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Flen som finns hos arbetsgivaren.

Skolkuratorer sökes till central barn- och elevhälsa

Ansök    Jul 2    Flens kommun    Skolkurator
I Flens kommun tror vi på mångfald, delaktighet och samverkan som en möjlighet att göra skillnad och påverka. Tillsammans tar vi ansvar för och utvecklar livskvaliteten i livets alla faser. Vi rustar för utveckling och behöver dig som kan bidra med engagemang, vilja och uthållighet. Klimatet är vänligt och tillitsfullt och ger medarbetare utrymme att växa.   Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta.   Vår värdegrund “Vi bemöter alla med respekt ... Visa mer
I Flens kommun tror vi på mångfald, delaktighet och samverkan som en möjlighet att göra skillnad och påverka. Tillsammans tar vi ansvar för och utvecklar livskvaliteten i livets alla faser. Vi rustar för utveckling och behöver dig som kan bidra med engagemang, vilja och uthållighet. Klimatet är vänligt och tillitsfullt och ger medarbetare utrymme att växa.

 

Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta.

 

Vår värdegrund

“Vi bemöter alla med respekt och omtanke utifrån alla människors lika värde. Vårt arbete ska kännetecknas av öppenhet, ansvar, kvalitet. Vi är stolta över vårt arbete och vår verksamhet”

 
Arbetsplatsen

Barn-och elevhälsan, stöd och utvecklingsenheten är en central enhet inom barn-,utbildnings- och kulturförvaltningen. Enheten består av en centralt samlad barn- och elevhälsa som bland annat bemannar skolenheterna med de lagstadgade elevhälsofunktionerna.

 

Din arbetsgivare är verksamhetschef för enheten och rektor på skolan blir din primära uppdragsgivare. Du kommer att tjänstgöra på en skolenhet, oklart vilken av de kommunala skolenheterna än.

 

Välkommen till en enhet som har våra yngsta medborgares behov i fokus. Vi arbetar för ett arbetsklimat som präglas av arbetsglädje, lust till lärande och utveckling. Vi är en trygg arbetsplats som månar om din hälsa med tillgång till  friskvårdsbidrag,  flexibla arbetstider, möjlighet till semesterväxling. 

 

Arbetsuppgifter

Skolkuratorn verkar för ett inkluderande förhållningssätt som utgår från alla människors lika värde, rätt och möjlighet att ingå i en gemenskap där de kan känna full delaktighet.

 

För den psykosociala insatsen i ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv ingår att tillföra psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete.

 

Kuratorns kompetens i socialt arbete innebär att utifrån en helhetssyn kunna analysera, förstå och arbeta med sociala processer på individ-, grupp- och organisationsnivå. Det gäller att tidigt uppmärksamma behov för att utreda och föreslå relevant stöd som bidrar till goda och trygga uppväxtmiljöer i skolan. Kuratorn arbetar tillsammans med personalen och eleverna i värdegrundsarbetet på skolan och har ett särskilt fokus på skolans kvalitet, normer och värden.

 

I kuratorns uppdrag ingår att inför mottagande i grund- och gymnasiesärskola genomföra en skolsocial utredning som en del av en fördjupad utredning.

 

Detta innebär att

- ta del i och utveckla det främjande och förebyggande arbetet.

- arbeta med att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer ur ett skolsocialt perspektiv.

- vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i psykosociala frågor.

- ha insikt i betydelsen av teamarbete inom professionen, med andra yrkesprofessioner samt externa verksamheter.

- arbeta med att utveckla god samverkansförmåga med vårdnadshavare

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning, semestertjänst
Omfattning: Heltid

Tillträde: snarastKvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller avslutat dina studier inom beteendevetarprogrammet. Tidigare erfarenhet som skolkurator är meriterande men även om du haft barnsamtal inom ramen för din tjänst inom socialtjänsten.

 

Du ska ha förmåga att skapa goda relationer med barn och unga. Som person är du strukturerad, engagerad och driftig. Du har också en god förmåga att samverka. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

 

Förutom kompetens och erfarenhet kommer särskilt beaktande göras utifrån personliga egenskaper. 

Kontaktpersoner

Verksamhetschef, Carolina Eriksson 0157-430 230

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV som ska vara inkommen senast fredagen den 15 augusti 2024.

 

Flens Kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Flens Kommun är en rökfri arbetsplats. Se även vår hemsida www.flen.se för övrig information. 

 

Vi har gjort vårt medieval och undanber oss alla erbjudanden om annonsering- rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

 

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kurator sökes till liten privat förskola/skola

Vi är en liten friskola , lågstadie-/förskola som ligger idylliskt i den Sörmländska landsbygden med skog och sjö strax inpå knuten. På Sparreholms skola och förskola är vi 19 medarbetare som tillsammans ansvarar för ca 90 barn och elever. Vi söker En erfaren kurator som tillsammans med skolsköterska, skolpsykolog, skolläkare och lärare vill arbeta förebyggande och hälsofrämjande i vårt elevhälsoteam. Vi vill att du som kurator ska ha god förmåga att se el... Visa mer
Vi är en liten friskola , lågstadie-/förskola som ligger idylliskt i den Sörmländska landsbygden med skog och sjö strax inpå knuten. På Sparreholms skola och förskola är vi 19 medarbetare som tillsammans ansvarar för ca 90 barn och elever.
Vi söker
En erfaren kurator som tillsammans med skolsköterska, skolpsykolog, skolläkare och lärare vill arbeta förebyggande och hälsofrämjande i vårt elevhälsoteam.
Vi vill att du som kurator ska ha god förmåga att se elevers olika behov samt hittar lösningar för varje unik elev utifrån olika perspektiv. Detta arbete innebär att du kommer att ha kontakt med elever, vårdnadshavare, lärare, fritidspersonal och andra yrkeskategorier som på ett eller annat sätt samverkar kring elevens kunskapsutveckling och hälsa.
Tjänsten motsvarar 10 %
Kvalifikationer
Utbildad kurator, socionom eller beteendevetare.
Vi erbjuder
En dynamisk och trivsam arbetsmiljö som en mindre skola/förskola kan erbjuda.
Om detta låter intressant och du vill veta mer tveka inte att höra av dig till rektor Ullis på mail: [email protected]
Vi undanber oss all hjälp vad gäller annonsering och rekrytering vad gäller denna annons. Visa mindre

Skolkurator till Barn- och elevhälsan

Ansök    Apr 28    Flens kommun    Skolkurator
Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta! Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdeg... Visa mer
Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta!

Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi.
Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje möte med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande.

Inledning

I Flens kommun tror vi på mångfald, delaktighet och samverkan som en möjlighet att göra skillnad och påverka. Tillsammans tar vi ansvar för och utvecklar livskvaliteten i livets alla faser. Vi rustar för utveckling och behöver dig som kan bidra med engagemang, vilja och uthållighet. Klimatet är vänligt och tillitsfullt och ger medarbetare utrymme att växa.

 

Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta.

 

Arbetsplats

Från att vara en central Elevhälsa har Flens kommun tagit steget till att bli en central Barn- och elevhälsa med ett helhetsperspektiv omfattande förskola, grundskola och gymnasium. Vi står inför många spännande utmaningar med möjlighet att utveckla den centrala Barn- och elevhälsan. Vi vill utveckla verksamheterna mot en trygg och hälsofrämjande lärmiljö där måluppfyllelsen ökar.

 

Arbetsuppgifter

Skolkuratorn verkar för ett inkluderande förhållningssätt som utgår från alla

människors lika värde, rätt och möjlighet att ingå i en gemenskap där de kan känna full delaktighet. För den psykosociala insatsen i ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv ingår att tillföra psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete. Kuratorns kompetens i socialt arbete innebär att utifrån en helhetssyn kunna analysera, förstå och arbeta med sociala processer på individ-, grupp- och organisationsnivå. Det gäller att tidigt uppmärksamma behov för att utreda och föreslå relevant stöd som bidrar till goda och trygga uppväxtmiljöer i skolan. Kuratorn arbetar tillsammans med personalen och eleverna i värdegrundsarbetet på skolan och har ett särskilt fokus på skolans kvalitet, normer och värden. I kuratorns uppdrag ingår att inför mottagande i grund- och gymnasiesärskola genomföra en skolsocial utredning som en del av en fördjupad utredning.

 

Detta innebär att

- ta del i och utveckla det främjande och förebyggande arbetet.

- arbeta med att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer.

- vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i psykosociala frågor.

- ha insikt i betydelsen av teamarbete inom professionen, med andra yrkesprofessioner samt externa verksamheter.

- arbeta med att utveckla god samverkansförmåga med vårdnadshavare

 

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning, semestertjänst
Omfattning: Deltid med möjlighet till heltid

Tillträde: Augusti 2022


 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning. Tidigare erfarenhet som skolkurator är meriterande. Du ska ha förmåga att skapa goda relationer med barn och unga. Som person är du strukturerad, engagerad och driftig. Du har också en god förmåga att samverka. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. 

 

Kontaktpersoner

Verksamhetschef, Carolina Eriksson 0157-430 230

Medicinskt ansvarig skolsköterska, Ingela Skoglund 0157-430 249

Facklig kontaktperson

SSR , Anna Ohlsson 0157-430 253

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV som ska vara inkommen senast fredagen den 10 maj 2022..

 

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Skolkurator

Ansök    Maj 8    Europaskolan Malmköping    Skolkurator
Som skolkurator på Europaskolan Malmköping arbetar du främst väldigt elevnära. Arbetsuppgifterna inrymmer bland annat samtalsstöd med elever, men också med stort fokus på förebyggande elevhälsoarbete i samarbete med skolans övriga personal. Du ingår i skolans elevhälsoteam och denna tjänst innebär också att du ansvarar för trygghetsteamet på skolan. Du ska ha ett stort elevfokus och i så stor omfattning som möjligt befinna dig i skolans elevmiljöer. Du ska... Visa mer
Som skolkurator på Europaskolan Malmköping arbetar du främst väldigt elevnära. Arbetsuppgifterna inrymmer bland annat samtalsstöd med elever, men också med stort fokus på förebyggande elevhälsoarbete i samarbete med skolans övriga personal. Du ingår i skolans elevhälsoteam och denna tjänst innebär också att du ansvarar för trygghetsteamet på skolan. Du ska ha ett stort elevfokus och i så stor omfattning som möjligt befinna dig i skolans elevmiljöer. Du ska naturligtvis vara duktig på att bygga förtroendefulla relationer med andra människor i allmänhet och med eleverna i synnerhet. För oss är det viktigt att du har en djup förståelse för elevers olikheter i sitt lärande och beteende och att du utifrån denna förståelse bemöter elever med tydlighet, värme och höga positiva förväntningar.

Du ska älska att arbeta med barn och ungdomar. Du ska ha ett stort elevfokus och vara duktig på att bygga relationer med andra människor i allmänhet och med eleverna i synnerhet. Du bör vara trygg i dig själv med stabilitet i ditt eget privatliv. Du har en adekvat utbildning och kan styrka arbetslivserfarenhet där du tidigare jobbat framgångsrikt med barn/ungdomar. Du ska ha en god organisatorisk förmåga och ha lätt att samarbeta med andra människor.

Då det kan finnas många olika vägar in i detta yrke sätter vi personlighet och personlig lämplighet mycket högt och försöker skapa oss en helhetsbild av vem du är som person i kombination med den formella utbildning du har. Vi förväntar oss att du har någon form av eftergymnasial examen.

Europaskolan Malmköping är en relativt nyetablerad (2015) fristående grundskola med årskurserna 4-9 (två paralleller). Skolan är belägen i Malmköping i Flens kommun. Det finns goda allmänna kommunikationer till och från Malmköping. Vi ingår i en stiftelseägd koncern som även har en grundskola och ett gymnasium i Strängnäs. Några vinstuttag görs inte från skolorna. Skolan består av ca 300 elever och den totala personalstyrkan av knappt 30 personer. Visa mindre

Skolkurator

Europaskolan Malmköping är en fristående grundskola med årskurserna 4-9 (två paralleller). Skolan är belägen i Malmköping i Flens kommun. Det finns goda allmänna kommunikationer till och från Malmköping. Vi ingår i en stiftelseägd koncern som även har en grundskola och ett gymnasium i Strängnäs. Några vinstuttag görs inte från skolorna. Skolan består av drygt 300 elever och den totala personalstyrkan av ca 35 personer. Vi söker dig som älskar att arbeta ... Visa mer
Europaskolan Malmköping är en fristående grundskola med årskurserna 4-9 (två paralleller). Skolan är belägen i Malmköping i Flens kommun. Det finns goda allmänna kommunikationer till och från Malmköping. Vi ingår i en stiftelseägd koncern som även har en grundskola och ett gymnasium i Strängnäs. Några vinstuttag görs inte från skolorna. Skolan består av drygt 300 elever och den totala personalstyrkan av ca 35 personer.


Vi söker dig som älskar att arbeta med barn och ungdomar. Du har ett stort elevfokus och är duktig på att bygga relationer med andra människor i allmänhet och med eleverna i synnerhet. Du är trygg i dig själv med stabilitet i ditt eget privatliv. Du har en adekvat utbildning och kan styrka arbetslivserfarenhet där du tidigare jobbat framgångsrikt med barn/ungdomar. Tidigare arbete inom socialtjänst är meriterande. Du ska ha en god organisatorisk förmåga och ha lätt att samarbeta med andra människor.


Då det kan finnas många olika vägar in i detta yrke värderar vi personlighet mycket högt och försöker skapa oss en helhetsbild av vem du är som person i kombination med den formella utbildning du har. Vi förväntar oss att du har någon form av eftergymnasial examen.


Som skolkurator på Europaskolan Malmköping arbetar du främst väldigt elevnära. Arbetsuppgifterna inrymmer bland annat samtalsstöd med elever, men också med stort fokus på förebyggande elevhälsoarbete i samarbete med skolans övriga personal. Du ingår i skolans elevhälsoteam och denna tjänst innebär också att du ansvarar för trygghetsteamet på skolan. Du ska ha ett stort elevfokus och i så stor omfattning som möjligt befinna dig i skolans elevmiljöer. Du ska naturligtvis vara duktig på att bygga förtroendefulla relationer med andra människor i allmänhet och med eleverna i synnerhet. För oss är det viktigt att du har en djup förståelse för elevers olikheter i sitt lärande och beteende och att du utifrån denna förståelse bemöter elever med tydlighet, värme och höga positiva förväntningar.


En mindre del av tjänsten (max 15 % totalt) kan komma att förläggas till två andra, mindre friskolor inom kommunen.


Tjänsten är en uppehållstjänst med ca 210 arbetsdagar per läsår. Vi tillämpar provanställning under 6 månader.


Tillträde för tjänsten så snart som möjligt enligt överenskommelse.


Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista datum för ansökan enligt denna annons. Du som är intresserad ombeds därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Skolkurator till Barn- och elevhälsan

Ansök    Okt 21    Flens kommun    Skolkurator
Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta! Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdeg... Visa mer
Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta!

Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi.
Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje möte med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande.

Arbetsplats

Från att vara en central Elevhälsa har Flens kommun tagit steget till att bli en central Barn- och elevhälsa med ett helhetsperspektiv omfattande förskola, grundskola och gymnasium. Vi står inför många spännande utmaningar med möjlighet att utveckla den centrala Barn- och elevhälsan. Vi vill utveckla verksamheterna mot en trygg och hälsofrämjande lärmiljö där måluppfyllelsen ökar. På grund av pensionsavgång söker vi nu en skolkurator.

 

Arbetsuppgifter

Skolkuratorn verkar för ett inkluderande förhållningssätt som utgår från alla människors lika värde, rätt och möjlighet att ingå i en gemenskap där de kan känna full delaktighet.

För den psykosociala insatsen i ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv ingår att tillföra psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete. Kuratorns kompetens i socialt arbete innebär att utifrån en helhetssyn kunna analysera, förstå och arbeta med sociala processer på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Det gäller att tidigt uppmärksamma behov för att utreda och föreslå relevant stöd som bidrar till goda och trygga uppväxtmiljöer i skolan. Kuratorn arbetar tillsammans med personalen och eleverna i värdegrundsarbetet på skolan och har ett särskilt fokus på skolans kvalitet, normer och värden. I kuratorns uppdrag ingår att inför mottagande i grund- och gymnasiesärskola genomföra en skolsocial utredning som en del av en fördjupad utredning.

 

Detta innebär att

- ta del i och utveckla det främjande och förebyggande arbetet.

- arbeta med att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer.

- vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i psykosociala frågor.

- ha insikt i betydelsen av teamarbete inom professionen, med andra yrkesprofessioner samt externa verksamheter.

- arbeta med att utveckla god samverkansförmåga med vårdnadshavare

 

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning, semestertjänst
Omfattning: Heltid

Tillträde: Januari 2022


Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning. Tidigare erfarenhet som skolkurator är meriterande. Du ska ha förmåga att skapa goda relationer med barn och unga. Som person är du strukturerad, engagerad och driftig. Du har också en god förmåga att samverka. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. 

 

Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt.

 

Kontaktpersoner

Verksamhetschef, Carolina Eriksson 0157-430 230

Medicinskt ansvarig skolsköterska, Ingela Skoglund 0157-430 249

Facklig kontaktperson

SSR , Anna Ohlsson 0157-430 253

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV som ska vara inkommen senast fredagen den 12 november 2021.

 

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre