Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Flen

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Flen. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Flen som finns hos arbetsgivaren.

Komminister

Komminister 100 % tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi söker dig som har några års erfarenhet som församlingspräst. Du är en trygg och öppen människa som är prestigelös och trivs med prästens alla uppgifter. Vi är en mindre församling som omfattar vidsträckt landsbygd såväl som den lilla staden i hjärtat av Sörmland. Många ideella krafter kompletterar ett piggt arbetslag som nu förstärks med en präst och en diakon. ... Visa mer
Komminister 100 % tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Vi söker dig som har några års erfarenhet som församlingspräst. Du är en trygg och öppen människa som är prestigelös och trivs med prästens alla uppgifter.
Vi är en mindre församling som omfattar vidsträckt landsbygd såväl som den lilla staden i hjärtat av Sörmland. Många ideella krafter kompletterar ett piggt arbetslag som nu förstärks med en präst och en diakon.
Du behöver ha körkort och tillgång till bil.
Möjlighet till tjänstebostad kan finnas.
Sista ansökningsdag 29 februari, ansökan skickas till: [email protected]
Intervju med domkapitlet sker den 27 mars.
Upplysningar lämnas av tf kyrkoherde Gunnar Göranzon, telefon 0768-40 70 80. Visa mindre

Lärarvikarie i matematik och NO

Om oss Clockwork Skolbemanning & Rekrytering är företaget med mångårig erfarenhet av skolverksamhet. Vi bistår huvudmän och skolledare över hela landet med bemanning och rekrytering av all skolpersonal – från förskola till yrkeshögskola. Vi arbetar mot samtliga skolformer och kan genom goda samarbeten och relationer skapa utrymme för det som vi tycker är viktigt – att du som skolledare och pedagog får vara elevernas främsta resurs för inlärning. Vi har s... Visa mer
Om oss
Clockwork Skolbemanning & Rekrytering är företaget med mångårig erfarenhet av skolverksamhet. Vi bistår huvudmän och skolledare över hela landet med bemanning och rekrytering av all skolpersonal – från förskola till yrkeshögskola. Vi arbetar mot samtliga skolformer och kan genom goda samarbeten och relationer skapa utrymme för det som vi tycker är viktigt – att du som skolledare och pedagog får vara elevernas främsta resurs för inlärning.

Vi har själva varit verksamma inom skolan i olika roller och har således en djup förståelse och insikt i uppdraget- så när ni samarbetar med oss, får ni all vår kompetens på köpet!

För dig som söker nya utmaningar, har vi stora nätverk. För dig som söker personal eller annat stöd, erbjuder vi skräddarsydda lösningar.
Alla våra konsulter erbjuds ”lön varje fredag”, gemensamma aktiviteter samt stöd av legitimerade lärare. Vi är självklart auktoriserade och ISO-certifierade.

Vill du bli en av oss?
Registrera en jobbevakning via www.pedagogjobb.nu eller besök vår hemsida för mer information om hur vi arbetar och vad vi erbjuder www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill jobba som lärarvikarie på en grundskola. Du kommer undervisa i matematik och NO på högstadiet. Tjänsten är en visstidsanställning på upp till cirka 75%, beroende på ämneskompetens och tillgänglighet.

Din profil
Du är antingen utbildad och legitimerad lärare med behörighet i matematik och NO, eller så är dina lärarstudier pågående och avslutas snart. Alternativt har du annan relevant utbildning och erfarenhet. Vi söker dig som är en relationell, trygg och stabil person med elevernas lärande i fokus.

Ansökan
Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag!
Sök tjänsten via: www.clockworkpeople.se/lediga-jobb

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning
www.facebook.com/skolbemanning

Få förslag på tjänster som passar dig.
www.pedagogjobb.nu Visa mindre

Driven miljöinspektör till Sörmlands hjärta

Ansök    Feb 20    Flens kommun    Miljöinspektör
Är du kollegan som vill hjälpa oss att bli Sörmlands bästa miljöavdelning? Tjänsten vi erbjuder dig är en möjlighet att utvecklas i din yrkesroll i samarbete med kompetenta kollegor och ett redan etablerat kontaktnät. Din erfarenhet och din kompetens värdesätts och tas tillvara för att tillsammans skapa en kommunservice och välfärd av hög kvalitet.   Arbetsuppgifter/Uppdrag Vi söker en miljöinspektör som har kunskaper inom tillsyn av miljöfarlig verksamhe... Visa mer
Är du kollegan som vill hjälpa oss att bli Sörmlands bästa miljöavdelning?
Tjänsten vi erbjuder dig är en möjlighet att utvecklas i din yrkesroll i samarbete med kompetenta kollegor och ett redan etablerat kontaktnät. Din erfarenhet och din kompetens värdesätts och tas tillvara för att tillsammans skapa en kommunservice och välfärd av hög kvalitet.  

Arbetsuppgifter/Uppdrag
Vi söker en miljöinspektör som har kunskaper inom tillsyn av miljöfarlig verksamhet och förorenade områden. Andra tillsynsområden och arbetsuppgifter kommer att ingå utifrån verksamhetens behov och/eller resursfördelning. Som miljöinspektör utför du tillsyn enligt miljöbalken i syfte att skapa ett hållbart samhälle. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att handlägga anmälningar, göra klagomålsutredningar och att genomföra tillsyn på miljöfarliga verksamheter. Ditt uppdrag omfattar att ställa krav och fatta beslut i din roll som myndighetsutövare. Du är även en viktig del av verksamhetens ständiga utvecklingsarbete.

 

Vi arbetar främst i Castor och Lex.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad miljöinspektör eller har en annan högskoleutbildning som kan anses likvärdig inom miljöområdet. Du har erfarenhet av myndighetsutövning; tillsyn enligt miljöbalken, förorenade områden, miljöfarliga verksamheter och kan bedöma risker för människors hälsa och miljön.

 

Tjänsten kräver B-körkort.

 

Du ska kunna uttrycka dig mycket väl på svenska, i tal och skrift.

 

Personliga egenskaper
Som person är du nyfiken, prestigelös, självgående och kan prioritera arbetet på ett effektivt och noggrant sätt även vid tillfällen med högre arbetsbelastning. I rollen som miljöinspektör i Flens kommun är det betydelsefullt att du på ett respektfullt, enkelt och tydligt sätt kan möta människor i olika situationer. Vi lägger  stor vikt vid din personlighet och din kommunikativa förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift. Du kommer att ingå i en liten grupp som förväntas stötta och hjälpa varandra när det behövs. Som inspektör behöver du även vara bekväm med att arbeta ensam med ett eget driv. Du behöver också vara noggrann och ha en god förmåga att planera och strukturera ditt egna arbete. I ditt uppdrag kommer det underlätta om du har en hög integritet, en helhetssyn och att du med nyfikenhet, öppenhet och mod är med och utvecklar miljöenhetens arbete i Flens kommun.

 

Om du gillar att vara en del av en verksamhet med fokus på utveckling, digitalisering och rättsäkerhet kommer du att passa hos oss. Varmt välkommen med din ansökan!


Omfattning/varaktighet och tillträde 
Heltid. Tillsvidare. 

Tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Om arbetsplatsen

Flens kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med lika möjligheter för alla. Vi tillämpar individuell lönesättning och erbjuder våra anställda semesterväxling samt subventionerad friskvård och ersättning för patientvårdsavgift upp till högkostnadsskydd. 

 

Bygg- och miljöenheten är en del av myndighetsavdelningen vid kommunledningsförvaltningen i Flens kommun. Enheten ansvarar för tillsyn och handläggning inom främst miljöbalkens och plan- och bygglagens område. Målbilden för enheten är att vara en professionell myndighet som kännetecknas av god service och ett bra bemötande, rättssäkerhet, tydlighet, effektivitet och utveckling.

Övrigt 
I Flens kommun är det enkelt att bo, verka och leva. Här finns det bästa av det mesta med ett rikt fritids- och kulturliv och framgångsrika företag vars tjänster och produkter är unika. Vi som bor i hjärtat av Sörmland är stolta över vår fantastiska natur och våra olika orters särprägel. Vår kommun är det självklara alternativet för dem som söker det goda livet med bra boende, goda kommunikationer och ett bra näringslivsklimat. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida www.flen.se eller i vår digitala broschyr här är det enkelt att bo, leva och verka! 


Varmt välkommen till Flen! 
Välkommen med din ansökan senast: 20 mars 2024
Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsprocessen. 
Fackliga ombud nås via Kontaktcenter: 0157- 43 00 00 

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte skicka in ansökan via vårt system.Vänd dig då till kommunens webbplats www.flen.se eller till Kontaktcenter för instruktioner. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör – ditt nya team väntar!

En arbetsplats att känna sig stolt över, där trivsel och motivation står högt i fokus. Det är Flens kommun. Nu letar vi efter dig med hjärtat på rätt plats, redo att bli vår efterlängtade kollega i form av en pigg och alert miljö- och hälsoskyddsinspektör. Vill du hålla Sörmlands hjärta klappande med oss?   Din framtida utmaning  Som oss andra inom kommunen kommer du att fungera som ett ansikte utåt och signalera härligt engagemang och smittsam energi. ... Visa mer
En arbetsplats att känna sig stolt över, där trivsel och motivation står högt i fokus. Det är Flens kommun. Nu letar vi efter dig med hjärtat på rätt plats, redo att bli vår efterlängtade kollega i form av en pigg och alert miljö- och hälsoskyddsinspektör. Vill du hålla Sörmlands hjärta klappande med oss?

 

Din framtida utmaning 

Som oss andra inom kommunen kommer du att fungera som ett ansikte utåt och signalera härligt engagemang och smittsam energi. Merparten av din roll går ut på att handlägga ärenden samt utöva kontroll och tillsyn enligt miljöbalken.

 

Beroende på din kompetens och profil kan det även bli aktuellt med handläggning inriktat mot såväl miljöskydds- och lantbruks- som hälsoskyddsområdet.

 

En vanlig dag kan du exempelvis arbeta med:


• Prövningar av nya verksamheter, tillsynsprojekt eller klagomålsärenden inom miljöskyddsområdet. 
• Tillsyn av bostäder, skolor och hygieniska lokaler. 
• Sköta dagliga kontakter med företag och privatpersoner som behöver information, vägledning och hjälp. 
• Tillsyn och prövningar av miljöfarliga verksamheter där viss B-tillsyn ingår.

 

Dina kollegor om stämningen på jobbet:

”I mitt jobb får jag en härlig mix av klassiskt kontorsarbete och arbete ute i fält med intressanta människor och sköna naturmiljöer. Allt i ett kan man säga! Jag trivs med mångsidigheten, efter 5 år i samma tjänst lär jag mig fortfarande nya saker varje dag.” 

 

”Vi har kontinuerliga AW:s då vi går på restaurang tillsammans och äter middag efter jobbet. Vi bryr oss om varandra, vi uppmärksammar till exempel alltid varandras födelsedagar!”

 

Fler saker som gör livet extra trevligt på Flens Kommun: 


• Friskvårdsbidrag
• Möjlighet till distansarbete
• Möjlighet till semesterväxling
• Flexibel arbetstid

 

Vem är då vårt nya energiknippe till kollega? 

Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Särskilt glada blir vi om du arbetat som miljöinspektör och har erfarenhet av arbete med tillsyn.

 

Som person är du stabil, förtroendeingivande och serviceinriktad med gott omdöme, integritet och förmåga att göra relevanta prioriteringar. Eftersom arbetet innebär många kontakter med människor är lyssnande, inkännande och kommunikativa personlighetsdrag särskilt bra att ha i bakfickan. Därtill önskar vi att du är en självgående men strukturerad lagspelare, har körkort och datorvana. 

 

Om Flens Kommun 

I Flens kommun – Sörmlands hjärta – lever och verkar ungefär 16 300 människor. Den till ytan stora kommunen är beläget mitt i Sörmland med närhet till allt. På mindre än 50 minuter med tåg når du södra Stockholm, Norrköping och Eskilstuna. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektörer

Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta!  Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värde... Visa mer
Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta! Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje kontakt med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande.

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av ett aktivt gäng som arbetar tillsammans för att lösa både stora och små uppgifter i arbetet med att hållbart utveckla kommunen. Förvaltningen är uppdelad på sex avdelningar där miljö- och hälsoskyddshandläggare ingår i bygg- och miljöavdelningen, där vi nu behöver stärka bemanningen ytterligare. Uppdraget
Du kommer att arbeta med att handlägga ärenden samt utöva kontroll och tillsyn enligt miljöbalken. Beroende på din kompetens och profil kan det blir aktuellt med handläggning inriktat mot såväl miljöskydds-, lantbruks- och hälsoskyddsområdet. Arbetet kan innehålla tillsyn och prövningar av miljöfarliga verksamheter där också viss B-tillsyn ingår. Prövningar av nya verksamheter och tillsynsprojekt eller klagomålsärenden inom miljöskyddsområdet och ärenden kring förorenade områden kan också ingå i arbetsuppgifterna, liksom arbete med avloppstillsyn. Inom hälsoskyddsområdet ingår bland annat tillsyn av bostäder, skolor, hygieniska lokaler, solarier samt utredning av klagomål. Du kommer att ha dagliga kontakter med företag och privatpersoner som behöver information, vägledning och hjälp med att tolka relevant lagstiftning. Även andra arbetsuppgifter inom miljö- och hälsoskyddsområdet kan komma att bli aktuella då vi försöker arbeta flexibelt med inkommande ärenden på avdelningen. Din profil
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat som miljöinspektör och har erfarenhet av arbete med tillsyn.
Som person är du stabil, förtroendeingivande och serviceinriktad. Du ska ha gott omdöme, integritet och förmåga att göra relevanta prioriteringar.
Arbetet innebär många kontakter med människor så du behöver ha förmågan att lyssna och förstå, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation. Du behöver ha god muntlig och skriftlig framställningsförmåga. Du kommer att vara del av en grupp där engagemang, resultat och positiv stämning har en given plats. Det är avgörande för arbetet att du fungerar väl i gruppen, samtidigt som du är självgående och strukturerad.

Att du har körkort och är bekväm med datorn som arbetsredskap är givna förutsättningar.Anställningsvillkor 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid 

Arbetstid: Dagtid, enstaka pass kvällstid 

Tillträde: Efter överenskommelse 

Lön: Flens kommun har individuell lönesättning
 

Sista ansökningsdag: 2022-10-15
(Vi kan komma att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden)Övrigt 
Flens kommuner erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Flens kommun har subventionerad friskvård och är en rökfri arbetsplats. Se även vår hemsida www.flen.se för övrig information.  

Vi undanber oss alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.Kontaktperson:
Axel Wevel
[email protected]
Bygg- och miljöchef Visa mindre

Vik. Miljö- och hälsoskyddsinspektör

En arbetsplats att känna sig stolt över, där trivsel och motivation står högt i fokus. Det är Flens kommun. Nu letar vi efter dig med hjärtat på rätt plats, redo att bli vår efterlängtade kollega i form av en vikarierande miljö- och hälsoskyddsinspektör. Vill du hålla Sörmlands hjärta klappande med oss?   Din framtida utmaning  Som oss andra inom kommunen kommer du att fungera som ett ansikte utåt och signalera härligt engagemang och smittsam energi. Me... Visa mer
En arbetsplats att känna sig stolt över, där trivsel och motivation står högt i fokus. Det är Flens kommun. Nu letar vi efter dig med hjärtat på rätt plats, redo att bli vår efterlängtade kollega i form av en vikarierande miljö- och hälsoskyddsinspektör. Vill du hålla Sörmlands hjärta klappande med oss?

 

Din framtida utmaning 

Som oss andra inom kommunen kommer du att fungera som ett ansikte utåt och signalera härligt engagemang och smittsam energi. Merparten av din roll går ut på att handlägga ärenden samt utöva kontroll och tillsyn enligt miljöbalken.

Beroende på din kompetens och profil kan det bli aktuellt med handläggning inriktat mot såväl miljöskydds- som hälsoskyddsområdet.

En vanlig dag kan du exempelvis arbeta med:


• Prövningar av nya verksamheter, tillsynsprojekt eller klagomålsärenden inom miljöskyddsområdet. 
• Tillsyn av bostäder, skolor och hygieniska lokaler. 
• Sköta dagliga kontakter med företag och privatpersoner som behöver information, vägledning och hjälp. 
• Tillsyn och handläggning av ärenden inom avloppsområdet.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning. Särskilt glada blir vi om du arbetat som miljöinspektör och har erfarenhet av arbete med tillsyn.

Som person är du stabil, förtroendeingivande och serviceinriktad med gott omdöme, integritet och förmåga att göra relevanta prioriteringar. Eftersom arbetet innebär många kontakter med människor är lyssnande, inkännande och kommunikativa personlighetsdrag särskilt bra att ha i bakfickan. Därtill önskar vi att du är en självgående men strukturerad lagspelare, har körkort och datorvana. 

Om Flens Kommun 

I Flens kommun – Sörmlands hjärta – lever och verkar ungefär 16 300 människor. Den till ytan stora kommunen är beläget mitt i Sörmland med närhet till allt. På mindre än 50 minuter med tåg når du södra Stockholm, Norrköping och Eskilstuna.

 

Omfattning/varaktighet

Vikariat till och med 2023-12-31. Heltid. Tillträde efter överenskommelse Visa mindre

Miljö - och hälsoskyddsinspektör

Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta! Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdeg... Visa mer
Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta!

Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi.
Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje möte med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande.

Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta!

Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi.

Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje möte med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande.

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar vi för det hållbara samhället och för goda livsmiljöer för alla här i kommunen. Vi arbetar med att hjälpa våra medborgare och respektfullt möta våra företagare. Vi arbetar i en organisation som är öppen för mångfald och perspektivrikedom, för jämställdhet. Vi försöker vara följsamma så att alla medarbetare kan kombinera arbete med privatliv, för då presterar vi som bäst.

 

Arbetsplatsbeskrivning
Miljöavdelningen i Flens kommun ingår i samhällsbyggnadsförvaltningen och arbetar för god miljö och säker mat genom tillsyn och handläggning enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Vi är ett team på 8 personer som utvecklas tillsammans, drar nytta av varandras kunskaper och ansvarar för kommunens myndighetsuppdrag inom miljö- och hälsoskyddstillsyn, livsmedelskontroll, folköl, tobak och receptfria läkemedel. För att förstärka vår enhet söker vi nu en miljö- och hälsoskyddsinspektör inom främst miljöskydd och förorenade områden.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer främst att arbeta med att handlägga ärenden och utöva kontroll och tillsyn enligt miljöbalken. Huvuddelen av arbetet är inriktat på tillsyn och prövningar av miljöfarliga verksamheter där också viss B-tillsyn ingår. Prövningar av nya verksamheter och tillsynsprojekt eller klagomålsärenden inom miljöskyddsområdet ingår i arbetsuppgifterna. Det ingår också att handlägga ärenden kring förorenade områden. Även andra arbetsuppgifter inom miljö- och hälsoskyddsområdet kan komma att bli aktuella då vi försöker arbeta flexibelt med inkommande ärenden på avdelningen.

Du kommer också att ha dagliga kontakter med företag och privatpersoner som behöver information, vägledning och hjälp med att tolka relevant lagstiftning.

 

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat som miljöinspektör och har erfarenhet av arbete med tillsyn inom miljöfarlig verksamhet och förorenade områden.

Som person är du stabil, förtroendeingivande, målmedveten och nyfiken. Du ska ha gott omdöme, integritet och förmåga att göra relevanta prioriteringar.

Arbetet innebär många kontakter med människor så du behöver ha förmågan att lyssna och förstå, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation. Du behöver ha god muntlig och skriftlig framställningsförmåga. Du kommer att vara del av en grupp där engagemang, resultat och positiv stämning har en given plats. Det är avgörande för arbetet att du har lätt för att samarbeta, samtidigt som du är självgående och strukturerad.

Att du har körkort och är bekväm med dator som arbetsredskap är givna förutsättningar.


Kontaktpersoner
Simon Wernsköld
0157-430262
[email protected]

Fackliga representanter nås via växeln
0157-430000 Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta! Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdeg... Visa mer
Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta!

Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi.
Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje möte med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande.

Flens kommun är inne i ett expansivt skede och står inför flera utmaningar där samhällsbyggnadsförvaltningen har en viktig roll. Samhällsbyggnadsförvaltningen består av ett aktivt gäng som arbetar tillsammans för att lösa både stora och små uppgifter i arbetet med att hållbart utveckla kommunen. Förvaltningen är uppdelad på sex avdelningar där miljö- och hälsoskyddshandläggare ingår i bygg- och miljöavdelningen. 


Uppdraget 

Du kommer att arbeta med att handlägga ärenden och utöva kontroll och tillsyn enligt miljöbalken. Beroende på din kompetens och profil kan det blir aktuellt med handläggning inriktat mot såväl miljöskydds-, lantbruks- och hälsoskyddsområdet. Arbetet kan innehålla tillsyn och prövningar av miljöfarliga verksamheter där också viss B-tillsyn ingår. Prövningar av nya verksamheter och tillsynsprojekt eller klagomålsärenden inom miljöskyddsområdet och ärenden kring förorenade områden kan också ingå i arbetsuppgifterna. Inom hälsoskyddsområdet ingår bland annat tillsyn av bostäder, skolor, hygieniska lokaler, solarier samt utredning av klagomål. Du kommer att ha dagliga kontakter med företag och privatpersoner som behöver information, vägledning och hjälp med att tolka relevant lagstiftning. Även andra arbetsuppgifter inom miljö- och hälsoskyddsområdet kan komma att bli aktuella då vi försöker arbeta flexibelt med inkommande ärenden på avdelningen.

 

Din profil

Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat som miljöinspektör och har erfarenhet av arbete med tillsyn.

 

Som person är du stabil, förtroendeingivande, målmedveten och nyfiken. Du ska ha gott omdöme, integritet och förmåga att göra relevanta prioriteringar.

Arbetet innebär många kontakter med människor så du behöver ha förmågan att lyssna och förstå, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation. Du behöver ha god muntlig och skriftlig framställningsförmåga. Du kommer att vara del av en grupp där engagemang, resultat och positiv stämning har en given plats. Det är avgörande för arbetet att du fungerar väl i gruppen, samtidigt som du är självgående och strukturerad.

Att du har körkort och är bekväm med datorn som arbetsredskap är givna förutsättningar.


 

Övrigt 

Flens kommuner erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Flens kommun har subventionerad friskvård och är en rökfri arbetsplats. Se även vår hemsida www.flen.se för övrig information.

 

Sista ansökningsdag: 2022-04-05Vi undanber oss alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Miljö-och hälsoskyddsinspektör

Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta! Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdeg... Visa mer
Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta!

Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi.
Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje möte med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande.

Flens kommun är inne i ett expansivt skede och står inför flera utmaningar där samhällsbyggnadsförvaltningen har en viktig roll. Samhällsbyggnadsförvaltningen består av ett aktivt gäng som arbetar tillsammans för att lösa både stora och små uppgifter i arbetet med att hållbart utveckla kommunen. Förvaltningen är uppdelad på fem avdelningar där miljöavdelningen är en av dem. Miljöavdelningen ansvarar för kommunens myndighetsuppdrag inom miljö- och hälsoskyddstillsyn, livsmedelskontroll, folköl, tobak och receptfria läkemedel. 

 

Just nu pågår ett samarbete med bland annat bygglovsenheten för att utveckla ett främjande arbetssätt inom myndighetsutövningen, det görs i samarbete med näringslivskontoret. Avdelningarna samarbetar även om ett gemensamt verksamhetssystem, som ska digitalisera och förenkla för handläggning av ärenden. 

 

Uppdraget

Du kommer främst att arbeta med att handlägga ärenden och utöva tillsyn enligt miljöbalken. Huvuddelen av uppdraget är inriktat på tillsyn och prövningar av miljöfarliga verksamheter där också viss B-tillsyn ingår. Prövningar av nya verksamheter och tillsynsprojekt eller klagomålsärenden inom miljöskyddsområdet ingår i arbetsuppgifterna. Det ingår också att handlägga ärenden kring förorenad mark. Även andra arbetsuppgifter inom miljö- och hälsoskyddsområdet kan bli aktuella då vi försöker arbeta flexibelt med inkommande ärenden på avdelningen.

 

I arbetsuppgifterna ingår även att informera och vara rådgivande till allmänheten samt andra delar av hela kommunkoncernen i frågor som rör miljöskydd, förorenad mark samt övriga frågor inom miljöbalken. 

 

Din profil 

Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat som miljö- och hälsoskyddsinspektör och har erfarenhet av arbete med tillsyn inom miljöfarlig verksamhet och förorenade områden. God kunskap om miljöbalken är meriterande. 

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att trivas och utvecklas med oss behöver du vara engagerad och tycka om att samarbeta både internt och externt. Arbetet innebär många kontakter med människor så du behöver ha förmågan att lyssna och förstå, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation. Du behöver ha god muntlig och skriftlig framställningsförmåga. 

 

Som person är du stabil, förtroendeingivande, målmedveten samt har en analytisk förmåga. Förmåga att ta egna initiativ, ett gott omdöme, utåtriktad och serviceinriktad är något som vi värdesätter. Du behöver själv ha förmågan att prioritera i arbetsuppgifter och skapa struktur trots flera parallella arbetsuppgifter. Du kommer att vara del av en grupp där engagemang, resultat och positiv stämning har en given plats.

 

Att du har B-körkort och är bekväm med dator som arbetsredskap är givna förutsättningar.

Sista ansökningsdag
24 maj 2020 Visa mindre