Lediga jobb som Exploateringsingenjör i Flen

Se lediga jobb som Exploateringsingenjör i Flen. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Flen som finns hos arbetsgivaren.

Mark- och exploateringsingenjör - Flens kommun

Ansök    Aug 7    Flens kommun    Exploateringsingenjör
Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta! Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdeg... Visa mer
Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta!

Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi.
Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje möte med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande.

 

Beskrivning

Vi söker nu mark- och exploateringsingenjör till samhällsutvecklingsavdelningen. Du kommer att  arbeta brett med att förverkliga kommunens visioner för exploatering, markförvaltning samt förvärv och försäljning av mark. Hos oss får du arbeta med hela bredden av mark- och exploateringsfrågor och har löpande kontakter med exploatörer, kommuninvånare, näringsliv, myndigheter, politiker och kommunala förvaltningar. 

 

Uppdrag

Som mark- och exploateringsingenjör leder du eller deltar i flera exploateringsprojekt genom flera faser från idéstadie, planläggning till genomförandefas där du bland annat upprättar och granskar och följer upp avtal och överenskommelser, medverkar i fastighetsbildning och arbetar med att genomförandefasen av att förverkliga detaljplaner. En del i detta är att arbeta med markanvisningar.

Utöver att leda och delta exploateringsprojekt kommer du att förhandla och upprätta avtal om förvärv, avyttring och upplåtelse av mark/fastigheter, företräda kommunen i lantmäteriförrättningar, ansvara för fastighetsvärderingar. Du kommer även att ansvara för kommunens mark- och fastigheter och arbeta med frågor rörande dessa ur såväl teknisk, ekonomisk som juridiskt perspektiv. Fördelningen mellan exploateringsprojekt och övriga mark- och fastighetsfrågor varierar över tid.

Du kommer även att vara en resurs inom samhällsutveckling och jobba med kommunens strategiska frågor avseende samhällsutveckling tillsammans med dina kollegor inom samhällsutvecklingsavdelningen men även andra avdelningar, förvaltningar och kommunen. 

Du bereder ärenden till kommunstyrelsen och föredrar ärenden inför kommunledningen. 

Arbetet erbjuder stora möjligheter till utveckling. Vi har en modern syn på våra medarbetare och du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid vilket förutsätter en stor förmåga hos dig att självständigt driva ärenden framåt. Du kommer också att ha en viktig roll i vårt kontinuerliga utvecklings- och förbättringsarbete. Din kompetens är viktig för oss i vårt ständiga utvecklingsarbete inom verksamheten. I din yrkesroll är du också en del i samhällsbyggandet och tillsammans är vi en viktig del i den långsiktiga utvecklingen av Flen som en attraktiv plats att bo, leva och verka på.

 

Kvalifikationer/meriterande

Vi söker dig som har:


• minst 3 års högskolestudier med examen inom samhällsbyggnad, lantmäteri alternativt högskoleexamen som bedöms relevant för verksamheten i kombination med relevant arbetslivserfarenhet
• erfarenhet av mark- och exploateringsfrågor såsom till exempel arbete inom ramen för PBL (plan- och bygglag), exploateringsekonomi, förhandlingar, upprättande av avtal samt upprättande och avtalstolkning inom fastighetsområdet.
• haft ansvar för exploateringsprojekt tidigare alternativt arbetat med kommunal markförvaltning. 

 

Det är meriterande om du har: 


• arbetslivserfarenhet som projektledare, projektutvecklare, affärsutvecklare eller huvudprojektledare för exploateringsprojekt
• förmåga och erfarenhet av att tillämpa aktuell lagstiftning inom fastighetsrätt.

 

Stor vikt kommer läggas vid personlig tillämplighet. 

Som person är du öppen, engagerad, delaktig och ansvarstagande samt har förmågan att prioritera och driva många projekt samtidigt. Du har dessutom ett affärsmässigt tänk som genomsyrar ditt arbete. Eftersom tjänsten innebär ett nära samarbete med många olika interna och externa parter behöver du ha god samarbetsförmåga och arbeta strukturerat. Du är driven och har en förmåga att bygga goda relationer. Du behöver kunna analysera och lösa komplexa problemställningar, liksom att driva ditt arbete självständigt. Du har också god analytisk förmåga och problemlösningsförmåga, är strukturerad, har lätt för att uttrycka dig nyanserat i både tal och skrift och är en mycket god kommunikatör.

B-körkort ett krav för tjänsten.

 

Omfattning/varaktighet

Tillsvidare anställning, Heltid, 100%

 

Övrigt

Flens kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering med lika möjligheter för alla. Vi tillämpar individuell lönesättning och erbjuder våra anställda semesterväxling samt subventionerad friskvård och ersättning för patientavgiften inom sjukvården upp till högkostnadsskydd.

Tillträde
Tillträde snarast.  Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Vi prioriterar en snabb tillsättning av tjänsten, intervjuer sker löpande. 

Välkommen med din ansökan senast den 19 augusti 2023

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Kontakt med arbetstagarorganisation görs via 0157-430000 Visa mindre

Markförvaltare och exploateringsansvarig

Ansök    Jun 12    Flens kommun    Exploateringsingenjör
Är du redo för en spännande utmaning i Sörmlands hjärta? Nu söker Flens kommun en markförvaltare och en exploateringsansvarig Vi söker två personer som kommer att jobba med mark och exploateringsfrågor, fördelning sker utifrån de sökandes bakgrund, kompetens och erfarenhet. Tjänsterna vi erbjuder ger möjligheter att bidra till att stärka Flens position i landet. Arbetet kring mark och exploatering är under utveckling och vi söker dig som kan hjälpa oss fr... Visa mer
Är du redo för en spännande utmaning i Sörmlands hjärta?
Nu söker Flens kommun en markförvaltare och en exploateringsansvarig

Vi söker två personer som kommer att jobba med mark och exploateringsfrågor, fördelning sker utifrån de sökandes bakgrund, kompetens och erfarenhet. Tjänsterna vi erbjuder ger möjligheter att bidra till att stärka Flens position i landet. Arbetet kring mark och exploatering är under utveckling och vi söker dig som kan hjälpa oss framåt. Vi är en kommun med stor potential som vill att din kompetens och engagemang kommer till sin rätt på den fortsätta vägen mot en  hållbar utveckling. Vi söker er som uppskattar den lilla kommunens sammanhang, här finns goda möjligheter att påverka små som stora frågor. Det är nära till kollegor och ni kommer att få en god överblick över kommunens alla delar. 

I Flens kommun får du som medarbetare ett meningsfullt arbete som gör skillnad på riktigt. Dessutom finns utmärkta pendlingsmöjligheter, ett utvecklande arbetsklimat och delar av arbetet kan utföras på distans. 

Personliga egenskaper 

För att lyckas i dessa uppdrag söker vi personer med ett stort driv, som har förmågan att skapa struktur och effektiva arbetssätt och god kommunikationsförmåga. Vidare söker vi dig som förankrar utvecklingsarbetet i fakta och lagar, men samtidigt har förmågan att vara pragmatisk och lyssna in organisationens förutsättningar och tänka lösningsfokuserat. En stor del av arbetet handlar om att vara kommunens ansikte utåt i strategiska sammanhang, där ser vi att du som söker har en stark vilja att förstå kunder och medborgares perspektiv och genom dina relationer bidrar till att stärka Flens kommuns attraktivitet. Arbetet med mark- och exploatering är under utveckling och det saknas utarbetade rutiner och arbetssätt - varpå du behöver trivas i en organisation i förändring, kunna hantera vissa otydligheter och gilla att påverka utformningen av arbete och roller.  Till stöd finns en engagerad och närvarande chef samt många kunniga kollegor. Dina kollegor söker lagspelare som ser att alla skapar värde utifrån sin kompetens, personer som bidrar till en positiv arbetsmiljö och som gärna hjälper andra när det behövs. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. 

 Arbetsuppgifter

Avdelningen samhällsutveckling består av flera olika funktioner inom hållbarhet, tillväxt och säkerhet. Vi arbetar ständigt för att utveckla samarbetet och våra processer så att rätt kompetens kopplas in i rätt tid, för att på så vis skapa goda förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling. Flens kommun har ett starkt fokus på tillväxt och rollerna för mark och exploatering är viktiga spelare för att skapa förutsättningar för nya etableringar. Ni kommer att samarbeta tätt med varandra, med planarkitekter och näringslivschef. Eftersom vi är i ett utvecklingsskede är det viktigt att ni bidrar med egna erfarenheter för att våra processer ska vara effektiva.  Ni skapar struktur för processen och utvecklar arbetssätt som möjliggör att andra kompetenser kan bidra i rätt steg. Rollerna innebär många kontaktytor där ni företräder kommunen och säkrar en god dialog. Du som söker har god kunskap i fastighetsjuridik och kommer att agera sakkunnig i olika frågor. Inom arbetsområdet ligger även ansvar för kommunens geodata och därmed hantering av kartor. Vi driver även verksamhetsutveckling såväl i det dagliga arbetet som i projekt, det sker i nära samarbete med andra funktioner i kommunen men även med universitet och bolag. I rollerna ingår uppgifter enligt nedan, fördelning kommer att göras i dialog med de sökande utifrån kompetensprofil:


• Avtalstecknande (arrenden, köp, försäljningar m.m.)
• Markförvärv och försäljning
• Utveckling av mark, markanvisningar och dialog med exploatörer
• Markförvaltning så som arrenden och andra rättigheter
• Lantmäteriförrättningar och andra lantmäterifrågor
• Förvalta och utveckla arbetet med kartor och geodata
• Företräda kommunen i olika frågor inom arbetsområdet
• Verksamhetsutveckling, såsom arbetet med systemstöd arrenden, framtagande av styrande dokument, justering av taxor, utveckling av samhällsbyggnadsprocessen m.m.

 Du som söker en av tjänsterna ska ha: 


• Relevant högskoleutbildning inom mark, lantmäteri, fastighet, juridik, statsvetenskap eller företagsekonomi, eller motsvarande
• Kunskap om fastighetsjuridik och lantmäterifrågor
• Förmåga att tänka strategiskt kring kommunens markinnehav
• Erfarenhet av exploateringsfrågor eller markförvaltning
• Kunskap om och förmåga att driva projekt 
• Förståelse för politiska processer

Meriterande 

Det är starkt meriterande om du har erfarenhet och kompetens inom geodata/GIS, och meriterande om du tidigare arbetat inom offentlig verksamhet och om du har drivit större eller komplexa projekt.  Om du har haft någon liknande roll tidigare är det starkt meriterande. 

Omfattning/varaktighet 

Heltid/tillsvidare 

Om arbetsplatsen

Flens kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med lika möjligheter för alla. Vi tillämpar individuell lönesättning och erbjuder våra anställda semesterväxling samt subventionerad friskvård och ersättning för patientvårdsavgift upp till högkostnadsskydd. Tjänsten utgår från Stadshuset i Flen, strax intill tåg- och busstation. Möjlighet till visst distansarbete finns (ca 2 dagar i veckan).

Övrigt

I Flens kommun är det enkelt att bo, verka och leva. Här finns det bästa av det mesta med ett rikt fritids- och kulturliv och framgångsrika företag vars tjänster och produkter är unika. Vi som bor i hjärtat av Sörmland är stolta över vår fantastiska natur och våra olika orters särprägel. Vår kommun är det självklara alternativet för dem som söker det goda livet med bra boende, goda kommunikationer och ett bra näringslivsklimat. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida www.flen.se eller i vår digitala broschyr här är det enkelt att bo leva och verka!

 

Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Flens kommun önskar inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Kontaktuppgifter: Sanna Almqvist, samhällsutvecklingschef, 0157-43 00 30, [email protected] 

Fackliga ombud nås via Kontaktcenter: 0157- 43 00 00

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte skicka in ansökan via vårt system.

Vänd dig till kommunens webbplats eller till Kontaktcenter för instruktioner. Visa mindre